top of page
טיוטה 8 תמונה 2.jpg

לכל מי שהקצב זורם לו בדם,

לכל מי שתמיד חלם ולא העז,

למי שרוצה לצאת לדרך ומחפש ליווי אישי,

רגיש ומקצועי,

יאללה- תבחרו מקל!      

"כשהגוף מתמזג עם התיפוף" 

בשיעורים איתי נעבוד בשיטה המאזנת בין עמודי התווך של התופים: כמו בכל שיעור תופים,

 טכניקה, יסודות ושליטה במקלות, קריאת קצב, מקצבים לפי סגנונות שונים, ליווי ואלתור- המיומנויות השונות והחשובות הנדרשות מאיתנו.

אך להבדיל משיעורי תופים אחרים, בתכנית הלמידה שלי אנו נכנסים לעומק החיבור של התופים והגוף, ואל הדרך בה הוא עובד מבחינה מוטורית במהלך הנגינה, כל זאת תוך הקשבה וחיבור לכל התחושות העוברות בנו במהלך החוויה העוצמתית של התיפוף.  בתכנית הלימודים אצלי אנחנו לומדים להיות רגישים יותר למגע של האצבעות במקל, למגע של המקל בתופים והמצילות, ומבינים איך כל זה משפיע על הדינמיקה ועל הסאונד וכמובן- מתחברים אל המוזיקה אותה אנחנו אוהבים ומלווים.

מה מייחד את הדרך בה אני מלמד?

נעים להכיר- אני שקד יעקב, אבא ליער ובן זוג לאדווה, מתגורר במבוא חמה שברמת הגולן. אני מתופף שנים רבות, למדתי אצל טובי המורים וגם בבית הספר "רימון", ובמשך כמעט עשור אני גם מורה לתופים. ניגנתי עם מוזיקאים שונים בפרוייקטים מגוונים- בהופעות ובהקלטות בכל רחבי הארץ.  לימדתי תלמידים בגילאים שונים, המגיעים ממקומות שונים.

בנוסף לעולם התופים, אני מחובר גם לעולם הכושר הגופני, ויש לי משיכה ותפיסה טובה לאופן שבו הגוף זז ועובד.  מתוך כך התפתחה אצלי גישה ושיטה שממזגת בין שני העולמות- הגוף והתיפוף, ומעניקה תשומת לב לאופן התנועה, המגע, התחושות, וכמובן- מעצימה את החוויה.

?מי אני

במסגרת תכנית הלמידה אנו נפגש במתכונת של שיעור פרטי אחת לשבוע, אך על מנת להפוך את המפגשים לתהליך עוצמתי- כל תלמיד מקבל  ממני בקצה כל מפגש משימות, תרגילים ומטרות שיכינו אותו/ה לקראת המפגש הבא, וזאת על מנת לבנות את היכולת משבוע לשבוע ומתוך כך להגיע להישגים מפתיעים ובזמן קצר.

בנוסף, לאורך השנה מתקיימים מספר מפגשים קבוצתיים, על מנת שהתלמידים שלי יוכלו להנות מכוחה של הקבוצה וממה שהיא מביאה איתה.

חשוב לציין, כי מן המפגש הראשון אנחנו נכנס לתהליך שהוא הרבה מעבר לשיעור בשבוע. תהליך שהוא תמידי- והוא משנה תפיסה, ולפעמים אפילו משנה חיים.

כך לא משנה באיזו נקודה נפגש ובאיזו רמה תהיו, אנחנו ננוע ביחד אל המטרה על מנת להגיע אל הנקודה הבאה -אל היעד שתציבו לעצמכם , ואני כמובן אעשה את הכל כדי להביא אתכם לשם בדרך שמותאמת לאופי, למזג, ליצירתיות ולכיוונים המוזיקאליים אליהם אתם שואפים.

אז מה בתפריט?
מה קורה בשיעורים שלנו

 ילדים בגילאי 7 עד 13-  בגילאים אלו אני מתמקד בפיתוח טכניקה בסיסית ושליטה במקלות, ובפיתוח חוש הקצב על ידי מטרונום וליווי שירים. אני עובד בשיטה שאני מכנה "שיטת המקל", המזכירה את שיטת החגורות באומנויות לחימה- דבר שממריץ  להמשיך ולהתקדם, מעניק חיזוק חיובי, מחזק את

ההערכה העצמית ומעמיק את הקשר עם התופים.

בני נוער ומבוגרים- במקרה זה הצעד הראשון הוא לבדוק את נקודת הכניסה,  לאבחן את רמת הידע והיכולת, ואת מידת הזמן הפנוי שיש לתלמיד/ה להקדיש לתחום, ובשקלול כל הנתונים אנו קובעים את התכנית הפרטנית ואת קצב ההתקדמות.

*תלמידים מיוחדים בקבוצת גיל זו הינם אלו הנערכים לרסיטלים  ולמבחני קבלה מקצועיים (צה"ל, בתי ספר למוזיקה).

בני הגיל השלישי- בקבוצת גיל זו תכנית הלמידה משלבת הגשמת חלומות וחיטוב המוח, כאשר החיבור בין הגוף לתיפוף נשען על מחקרים מרחבי העולם המעידים על שיפור מיומנויות, שימור זיכרון והפעלת אזורים שונים במוח במקביל.

?למי זה מתאים

מתאים לי ממש! מה עושים?

צרו קשר:

נשלח בהצלחה!

מה מספרים התלמידים:

"רציתי לשאול"

כמה זמן צריך להתאמן בבית?

כאשר מדברים על אימונים בבית העניין החשוב ביותר בעיניי זו ההמשכיות. כלומר, יש חשיבות גדולה יותר לאימון יומיומי מאשר לאורך האימון עצמו, יחד עם זאת כדאי להתאמן כמה שיותר- הכל כמובן במסגרת הזמן הפנוי.

שעה לפחות ביום זה אידאלי, כאשר הזמן מחולק בין תחומי האימון השונים (ולחרוצים שבינינו- מחקרים מראים שאחרי 45 דקות בערך כדאי לרענן ולהחליף נושא, או לקחת הפסקה משמעותית, כי המוח כבר מתקשה לקלוט מידע.)

 

 אין לי תופים בבית, האם אני יכול ללמוד?

כמובן! כדי לפתח קצב, קריאה, שליטה במקלות וקואורדינציה לא צריך לרוץ מיד ולקנות תופים, לפחות בתקופה הראשונה ניתן להסתפק בפד אימון (הוא זול, קטן ושקט, והולך איתכם לכל מקום), וכמובן שאם מתמידים ומגלים רצינות לאורך תקופה, אז זה כבר מצדיק מציאת פתרון, לא?

 

השכנים דופקים לי בדלת בכל פעם, מה עושים עם הרעש?

סוגייה שבהחלט מעסיקה כל מתופף (ואת כל השכונה סביבו), אבל למזלנו יש היום פתרונות כמו: תופים אלקטרוניים, משתיקי תופים טובים יותר ממה שהיו פעם, מצילות שקטות, ולמי שיכול ורוצה להשקיע-ניתן גם ליצור חדר אטום אך לצערנו זה הפתרון היקר ביותר (גם ממד הוא יחסית סביר, אבל דורש טיפול בסאונד של בחדר עצמו- כדי שזה לא ירגיש כמו לנגן במקלחת).

*לעירונים שבינינו, ניתן להשיג חדרי אימון לפי שעה.

 

יקר לי בטירוף תופים, יד שניה זה בסדר?

הכי כיף זו מערכת חדשה, אך למי שמוגבל בתקציב- המחירים ביד שניה הרבה יותר נמוכים ויש ציוד מעולה. רק חשוב לעשות מחקר, להתייעץ ולא לקנות לפני שמנגנים ובודקים פיזית.

 

אני חושב שאין לי חוש קצב, האם אפשר לפתח את זה?

פה נצטרך להיות כנים עם עצמנו ולדבר עם האגו שלנו (שלא יעלב). כי כמו בספורט, מתמטיקה, מחשבים, ובתחומי אומנות אחרים (או בעצם כל דבר שאנו עוסקים בו בחיים)- אנחנו אנשים שונים ומגוונים בעלי נקודות חוזקה וחולשות שונות. מכך, "נקודת הפתיחה" שלנו היא שונה, לטוב ולרע. ככה זה גם במקרה הזה. חלק מאיתנו פחות או יותר מזיזים את הראש עם קצב המוזיקה כבר מהבטן וחלק מאיתנו לא מצליחים לזהות את הקצב גם אם מצמידים לנו את הראש לרמקול במסיבת טבע. זוהי הקשת- ה"סקלה". אבל, אתם נהנים מהקצב בהופעות, מסיבות, בבית וברדיו- אז עם קצת השקעה ועם השיטה הנכונה- אתם תהיו יותר מבסדר גמור.

תוך כמה זמן אוכל לנגן עם שירים?

גם בעניין זה השוני בין אנשים הוא גדול. יהיו כאלו שיגיעו לכך יותר בקלות ויהיו כאלו שיהיה להם קשה יותר, אבל מנסיוני- רוב התלמידים מגיעים בתוך השבועות הראשונים ללוות שיר ברמה בסיסית. כמובן שככל שמשתפרים, גם הנגינה עם שירים "קלים" נשמעת הרבה יותר משכנעת, מדוייקת ואומנותית, אז שווה להעמיק בכל שיר, להקשיב ולחקור אותו עם תשומת לב רבה.

 

מה עדיף, תופים אקוסטיים או אלקטרוניים?

אתחיל ואומר שזה תלוי בסגנון הנגינה ובאופן העבודה של מתופף, אך אני באופן אישי בעד תופים אקוסטיים ביג טיים. למה? כי אני אוהב את כמות הסאונדים שניתן להפיק מהתופים, מהמצילות ומהעץ, את הרגישות שלהם, ותופים אלקטרוניים לא מספקים אותי. אבל יש כמה עניינים חשובים לקחת בחשבון:

הראשון הוא- שתופים אלקטרוניים הם קטנים יותר (לפחות הזולים מביניהם), ואפשר לנגן בהם ביחד עם אוזניות- לכן מהווים פתרון אימון בשביל הרבה תלמידים.

(כולל פתרון לנושא הרעש).

הדבר השני לגבי התופים האלקטרוניים- ישנה בדרך כלל רשימה מוכנה של מערכות תופים בסגנונות שונים השמורות בתוך המחשב שלהם, מביניהן ניתן לבחור.

דבר נוסף הוא-  שהרבה יותר פשוט להקליט ולהגביר אותם, מכיוון שלא צריך מערכת מיקרופונים מסובכת, פשוט מחברים למיקסר (והכי שווה- אין צורך לכוון את התופים!).

לסיכום- הכל תלוי בהעדפה האישית של כל מתופף, וכיום הרבה מתופפים (גם אני) משלבים לעיתים בין תופים אקוסטיים ואלקטרונים בו זמנית- מה שמכונה "נגינה היברידית".

 

האם אפשר ללמוד בזוג?

בהחלט אפשר וזה גם יכול להיות כיף, ואפילו להוזיל את השיעור, אך צריך לזכור שקשה יותר להתקדם בחומר בהרבה מקרים. גם מהסיבה ששני אנשים צריכים לתרגל ולהבין את הנושא תוך כדי השיעור והזמן קצר, וגם מכיוון שברוב המקרים תלמיד אחד מבין מהר יותר אבל צריך לחכות, ולכן לא מתקדם בצורה בה יכול היה אילו למד לבד, בשיעור פרטי.

 

האם אתה באמת מאמין שבגיל מבוגר אפשר ללמוד תופים?

אני מאוד מאמין ואני רואה את זה קורה כל הזמן. כצפוי, אם תתחילו ללמוד בגיל מבוגר, בוודאי שלא תצפו לקריירה חדשה בתור מתופפים במשרה מלאה (למרות שלכו תדעו מה יכול לקרות), אבל בהחלט אפשר להשתפר ולהינות מהנגינה, לנגן עם חברים ואפילו לנגן קצת באירועים שונים.

מעבר לזה, ואני בטוח שלא פחות חשוב, אם תגיעו אליי בתור תלמידים מבוגרים- הבונוס הנוסף יהיה גם "חיטוב המוח", קרי- מגוון היכולות השונות שאותן אנחנו מפתחים והאתגרים עליהם אנחנו מתגברים תוך כדי החיבור בין הגוף והתיפוף, אלו שווים כל רגע וכל מחיר. יוצא שלולא רק תגשימו חלום ישן- אלא גם תשקיעו בעצמכם הרבה יותר מה שחשבתם!

bottom of page